Kombinirajući te recepte uz primjenu vlastitih znanja i trikova, BuzzFeed donosi jedinstveni recept za najbolje brownije ikad.
POGLEDAJTE VIDEO: Recept za zobene keksiće
1. Kvalitetna čokolada
Kvaliteta čokolade može igrati presudnu ulogu. Crna ili mliječna, to ovisi o vašem ukusu, ali svakako birajte onu kvalitetniju.
2. Dodajte kakao
Kako biste istaknuli okus čokolade, u smjesu dodajte kakao prah. No pritom pripazite na teksturu kako kolač ne bi ispao suh na vrhu i gušći na dnu.
3. Espresso prah
Kako biste još istaknuli čokoladne arome, u smjesu možete dodati i malo espresso praha. Ako vas brine višak kofeina, birajte prah koji ne sadrži kofein.
4. Birajte tamniji šećer
Kako biste dodali arome vašem kolaču, birajte tamniji smeđi šećer radije nego onaj svijetli. Tamniji šećer ima više melase, što znači da je bogatijih aroma.
5. Ne zaboravite na sol
Iako se čini kontraproduktivno, sol ističe slatkoću kolača.
6. Ne brzajte
Kad mutite jaja sa šećerom, ne brzajte i mutite ih još malo dulje nego što mislite da biste trebali. Smjesa treba izgledati kao vrlo gusto tijesto za palačinke. Zato jaja treba mutiti 10 minuta. To će u tijesto unijeti dovoljno zraka da ostane meko i nježno, a ne da potone i postane tvrdo i gusto.
7. Brašno i kakao prah valja prosijati
Na taj način ćete ukloniti sve grudice, a smjesa će biti spremna da je odmah ubacite u tijesto. Ako ste toliko vremena posvetili miksanju jaja i šećera, bila bi šteta to pokvariti loše prosijanim brašnom.
8. Protresite tepsiju
Nakon 20 minuta pečenja, izvadite smjesu s brownijima iz pećnice i protresite je te lupite tepsijom o kuhinjski stol. To će protresti vrh kolača, ali i izjednačiti unutrašnju strukturu.
9. Još soli
Nakon što ste protresli tepsiju, po vrhu kolača posipajte sol. Na taj način sol neće potonuti na dno kolača, što bi se inače dogodilo već u prvim minutama pečenja.
10. Još 20 minuta pečenja
Brownieje vratite u pećnicu na još 20 minuta, a zatim ih izvadite i ostavite da se ohlade. Malo će se spustiti, no ne brinite. To će rezultirati jednakom teksturom kroz cijeli kolač koji će biti sočan i mekan. A zatim samo uživajte.