Želite li lagani burger s niskim udjelom ugljikohidrata, ovo je odličan recept za vas, piše Delish.
Sastojci:
Pola kile mljevene piletine
Šalica naribanog parmezana
2 češnja mljevenog češnjaka
2 žličice rastrganih listova bosiljka
Pola žličice balzamičnog octa
Sol
Svježe mljeveni crni papar
1 žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
5 debelih kriški svježe mozzarelle
5 velikih rajčica
Šalica špinata
Balzamična glazura
Upute:
U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu piletinu, parmezan, češnjak, bosiljak i balzamični ocat. Začinite solju i paprom, a zatim oblikujte pet malih pljeskavica i neka budu otprilike iste veličine kao i rajčice. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje. Dodajte pljeskavice pecite ih oko 6 minuta sa svake strane. Kada su skoro gotove, na njih stavite mozzarellu. Pokrijte tavu i pecite dok se sir ne rastopi. Rajčice prerežite na pola, vodoravno. Donje polovice začinite solju i paprom. Na vrh stavite špinat, piletinu i na to bosiljak. Na kraju dodajte balzamičnu glazuru i poklopite gornji dio s drugom polovicom rajčice.