Giros je tradicionalno grčko jelo od mesa s raznim dodacima poput svježeg povrća, sira ili raznih umaka. Ovo jelo možete lako pripremiti i sami te oduševiti sve ukućane ili goste
Vidi originalni članak
broj osoba: 2
priprema: 40 minuta
POGLEDAJTE VIDEO - zagorske štrukle:
Sastojci:
500 g piletine, 2 žlice maslinova ulja, 1 luk, 1 rajčica, 1 krastavac, 1 šalica ribanog kupusa, 8 komada pita kruha, 100 ml grčkog jogurta, 2 žlice sjeckanog kopra, 1 režanj češnjaka, sol, papar.
Priprema:
Meso začinite soli i paprom pa ga ispecite na maslinovu ulju. Dodajte luk nasjeckan na ploške pa ga pirjajte s mesom dok ne omekša. Pripremite umak od grčkog jogurta, protisnutog češnjaka, kopra, žličice maslinova ulja, soli i papra. Pita kruh lagano zagrijte na tavi i napunite ga lukom, dodajte piletinu, sjeckano svježe povrće i na kraju sve začinite umakom.