Špinat je bogat klorofilom, proteinima, mineralima željezom, magnezijem, fosforom te brojnim oligoelementima potrebnima za održavanje ravnoteže zdravlja. Zbog toga je ovaj jednostavan recept idealan da iskoristite špinat pogotovo ako ga imate u svom vrtu.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
- 170 g makarona
- sprej za pečenje
- 340 g pilećih prsa bez kože i kostiju -narežite ih na komade debljine 2,5 cm
- 32 g sitno nasjeckanog luka
- 184 g polumekanog sira s češnjakom i biljem
- 236 ml obranog mlijeka
- 17 g višenamjenskog brašna
- 85 g isjeckanog sira Cheddar
- 250 g špinata
- 85 g cherry rajčica
Priprema:
Skuhajte makarone prema uputama na pakiranju, samo u vodu nemojte dodavati sol. U međuvremenu, sprejom za pečenje premažite veliku tavu. Zagrijte ju na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i luk. Pržite četiri do šest minuta ili dok piletina ne postane ružičasta, a luk omekša. Ako luk prebrzo porumeni, smanjite vatru. Kada bude gotovo uklonite tavu s vatre. Otopite polumeki sir.
U srednjoj zdjeli umutite mlijeko i brašno dok ne postane glatko. Dodajte sve smjesi piletine i stavite kuhati na umjerenoj vatri dok se ne zgusne i postane mjehurića. Miješajte cijelo vrijeme. Kada se zgusne smanjite vatru na najnižu.
Umiješajte sir Cheddar dok se ne rastopi. Dodajte kuhane makarone. Sve kuhajte i miješajte jednu do dvije minute. Umiješajte špinat i prelijte cherry rajčicama izrezanim na četvrtine. Poslužite i uživajte!