Broj osoba: 4
Priprema: 70 minuta
Sastojci:
1 listić želatine, 200 ml poluobranog mlijeka, ½ žličice paste od vanilije, 200 g jogurta, 200 g rabarbare, 2 žlice tekućeg meda, plus dodatno za serviranje, 300 g jagoda
Postupak:
Listić želatine namočite u hladnoj vodi 10 minuta. Ulijte mlijeko u posudu, dodajte pastu od vanilije i zagrijavajte na srednjoj vatri dok ne počne ključati. Maknite s vatre, umiješajte jogurt i ulijte smjesu u 4 zdjelice.
Poklopite i stavite u hladnjak na 4 sata, da se dobro stisne. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Nasjeckajte rabarbaru na komade dužine oko 5 cm i rasporedite ih na pleh. Prelijte medom te dodajte i pola količine zgnječenih jagoda.
Pecite 30 minuta, odnosno dok rabarbara ne omekša. Stavite sa strane do posluživanja. Ostatak jagoda nasjeckajte na manje komade. Svaku panna cottu izvrnite na tanjurić, poslužite s pečenom rabarbarom i jagodama. Prelijte s medom i poslužite.