Idealan recept za toplije dane za koji vam ne treba ni vaga - svi se sastojci mjere na čaše, a umjesto malina možete upotrijebiti i višnje ili drugo voće po izboru
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 2 jaja
- 1 i pol čaša (od jogurta) šećera
- 1/2 čaše suncokretovog ulja
- 2 čaše glatkog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša narezane čokolade
- 1 čaša malina
Još zanimljivih slanih i slatkih delicija pronađite na gastroblogu Foodiona ili Facebook stranici.
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180°C. Izmiksajte dva cijela jaja sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Dodajte vanilin, zatim lagano dodajte pola čaše ulja i dalje miksajte. Smanjite mikser pa nazmjenično dodajte brašno s praškom za pecivo i jogurt.
Dodajte narezanu čokoladu i promiješajte pjenjačom. Prelijte smjesu u kalup, rasporedite maline ili neko drugo voće i pecite oko 30 minuta na 180°C.