Tijesto za slatku pizzu priprema se isto kao i za slanu, uz dodatak malo šećera, po želji cimeta u prahu, čokolade u prahu, a možete umiješati i šaku mljevenih orašastih plodova
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 250 g oštrog brašna
- 250 g glatkog brašna
- 20 g svježeg kvasca
- žličica soli
- 2 1/2 dl mlake vode
- žlica šećera
- 200 g mascarpone sira
- 4 žlice meda
- 3 žlice slatkog vrhnja
- 100 g čokoladnih mrvica
- 200 g jagoda
Priprema:
Razmrvite kvasac i pomiješajte sa žlicom brašna, mlake vode i šećerom. Ostavite pokriveno na toplome 15 minuta. Kvas dodajte prosijanom brašnu, ubacite sol i ulijte vodu, te polako miješajte dok ne dobijete glatko, elastično tijesto. Ostavite ga pokrivenog na toplome mjestu dok mu se volumen ne udvostruči.
Tijesto premijesite i razvaljajte ga tanko i prebacite na maslacem premazan lim. Izbodite ga vilicom na nekoliko mjesta. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C, oko 25 minuta. Izmiješajte mikserom sir, med i slatko vrhnje. Premažite pečeno tijesto u tankom sloju, pospite čokoladnim mrvicama i posložite po vrhu jagode.