To je to što me zanima!

Kupujte odjeću od organskog pamuka jer je to bolja opcija i za zdravlje, ali i za okoliš

Naime, većina odjeće se radi od teško razgradivog poliestera ili najlona. Pri kupovini odjeće potražite marke koje koriste prirodne i organske sastojke, proizvedene na ekološki prihvatljiv način
Vidi originalni članak

Svake godine se u svijetu baci 92 milijuna tona tekstilnog otpada, a većina toga ne završi u reciklaži. Zato čitajte sastav na etiketi od odjeće.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, većina odjeće se radi od teško razgradivog poliestera ili najlona. Pri kupovini odjeće potražite marke koje koriste prirodne i organske sastojke, proizvedene na ekološki prihvatljiv način, jer odabir takvih komada, koji su sačinjeni od prirodnih materijala, osim što ne zagađuje okoliš, jako su udobni i za nošenje.

TO VAS OBILJEŽAVA Godišnje doba u kojem ste se rodili otkriva vaš najjači adut

Izaberite pamuk, vunu ili konoplju. Pravi razlog za kupovinu odjeće sačinjene od organskih materijala jeste očuvanje zdravlja, jer koža kao najveći ljudski organ apsorbira sve ono što se na njoj nalazi pa tako i sve sastojke i kemikalije koji se koriste u tradicionalnoj izradi odjeće. Pri tradicionalnoj proizvodnji odjeće koristi se nezamislivo puno štetnih sastojaka i materijala u izradi; raznI otrovni fungicidi, insekticidi i pesticidi te je i zdravlje radnika koji ju proizvode ugroženije. 

LAGANI MAKE-UP Ljepota je u pastelima: Od blage plavičaste do neodoljive roze

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare