Ako ih ne griju na tavici, onda mnogi često tortilje podgrijavaju u mikrovalnoj pećnici kako bi omekšale. No prema riječima kuhara time radimo veliku pogrešku.
POGLEDAJTE VIDEO:
Koji je ispravan način za podgrijavanje tortilja?
Kuhar Daniel Corrochio iz meksičkog restorana i koktel bara Corrochios objasnio je da je grijanje tortilja u mikrovalnoj pećnici najčešća greška koju ljudi čine.
- Nakon što izvadite tortilje iz mikrovalne one će se vrlo brzo stvrdnuti. Nema ništa bolje od zagrijavanja tortilje na tavi s malo maslaca. I da tortilju jedete samu na taj način, bit će sama po sebi ukusna - objasnio je kuhar za Mirror.
Autorica i kuharica Anjula Devi složila se s njim te također potvrdila kako je tortilje najbolje zagrijavati u tavi na laganoj vatri.
- Tortilje će u mikrovalnoj izgubiti vlagu i teksturu - tvrdi Anjula.
Prema riječima stručnjaka, tortilje treba zagrijati u tavi na laganoj vatri s malo ulja ili s malo maslaca. Tijekom zagrijavanja pazite da se tortilja ne zalijepi ili ne zagori. Kako biste to izbjegli, okrećite ju nekoliko puta tijekom zagrijavanja.