To je to što me zanima!

Kuhar otkriva koje to greške radite prilikom pečenja omleta

Kad ste u nedoumici oko toga što biste jeli za večeru, omlet je uvijek brzo rješenje. Međutim, čak i priprema ovog jednostavnog jela može završiti u neredu ako radimo stalno iste greške
Vidi originalni članak

Srećom, poznati profesionalni kuhar Marcus Wareing otkrio je kako možemo ispraviti pogreške koje radimo kod pripreme omleta. U svojoj novoj knjizi Marcus Everyday, kuhar naglašava koliko je važno raditi omlet uz prave sastojke, ali i kuhinjske potrepštine. U nastavku saznajte koje su to greške koje često radimo kod pečenje omleta i kako ih ispraviti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prva pogreška: pečete omlet na jakoj vatri

Iako zvuči primamljivo brzo ispeći svoj omlet na najvećoj mogućoj temperaturi, Marcus savjetuje da ipak to učinite na laganijoj vatri. Stavite tavu na ploču koja je postavljena na srednje jaku temperaturu.

- Ako je tava previše vruća, omlet će posmeđiti - upozorava kuhar i preporučuje da u tavu stavite žličicu maslaca i pustite da se rastopi i posmeđi prije nego što dodate jaja.

Druga pogreška: Korištenje krivog pribora

- Savršeni omlet zahtijeva četiri ključne stvari - svježa jaja, maslac, tavu na koju se ništa ne lijepi i špatulu - piše Marcus u svojoj knjizi.

Vjerovali ili ne, tava i spatula su jednako važne kao i sami sastojci. Umjesto da ga jaja stavimo u bilo koju tavu i radimo omlet vilicom, spatula je jednostavnija za upotrebu jer sprječava raspadanje omleta, a ispravna tava znači i ravnomjernije pečenje.

BILI SU ZAJEDNO 26 GODINA Žena već osam godina dobiva cvijeće od supruga koji je umro

- Smjesu jaja nježno pomičite lopaticom, nemojte je miješati. Nadalje, tava s neljepljivim dnom također će olakšati spravljanje omleta kada ga krenete okretati na drugu stranu, jer ćete tako zaustaviti raspadanje omleta u komadiće - savjetuje.

Treća pogreška: Prerano okrećete omlet

Kuhar inzistira na tome da se oduprete iskušenju i da okrenete omlet samo onda kada je s jedne strane gotovo u potpunosti pečen.

- Pravi trenutak za okretanje omleta je kada smjesa postane jedno, ali je još uvijek pomalo tekuća. Ako ne okrenete omlet u ovoj ključnoj fazi, tada će se omlet početi peći od ispod, postati će gumen i puknut će kada ga preklopite, piše The Sun..

Dodatni savjeti:

  • Što su jaja i maslac svježiji, to bolje
  • Upotrijebite tavu s neljepljivim dnom kako biste osigurali da se omlet jednoliko peče
  • Okretanje omleta špatulom spriječit će njegovo raspadanje 
  • Omlet pecite na srednje jakoj vatri da zaustavite stvaranje smeđe boje
  • Okrenite ga samo kada je omlet s jedne strane gotovo u potpunosti pečen, ali je još uvijek malo tekuć
  • Izvadite omlet iz tave čim ga preklopite

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Lahor.. 17.02.2020.

    Želite reći da ne znam s jajima!?

  • plusminus 17.02.2020.

    Danas je sve postalo nauka.... od brisanja guzice do tog kak se jaja peku

  • plusminus 17.02.2020.

    Danas je sve postalo nauka... od brisanja guzice do spravljanja omleta

Komentiraj...
Vidi sve komentare