To je to što me zanima!

Kuglof s jabukama i konjakom

Ova tradicionalna blagdanska poslastica ima mnogo različitih varijanti, a mi vam donosimo recept za ukusni kuglof s jabukama i konjakom, kojim ćete oduševiti sve ukućane
Vidi originalni članak

broj osoba: 6

priprema: 60 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

225 g maslaca, 250 g jabuka, 300 g šećera + 200 g šećera, 4 jaja (M), 330 g glatkog brašna, 2 žličice praška za pecivo, 1/2 žličice soli, 120 ml mlijeka, 250 ml burbona, konjaka ili brendija

BOŽIĆNA TRADICIJA NA STOLU Gozba za koju se pripremamo cijeli mjesec: Imamo recept za savršenu pašticadu

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup za kuglof namastite i pospite s malo brašna. Jabuke ogulite, narežite i izblendajte u pire. Izmiksajte 170 g maslaca s 300 g šećera u pahuljastu smjesu pa dodajte jedno po jedno jaje. Ubacite pire od jabuka i još kratko miksajte kako bi se sastojci sjedinili. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U smjesu naizmjence dodajte mješavinu brašna i mlijeko. Prelijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite otprilike 45 minuta. Pustite da se hladi u kalupu sat vremena, a zatim kuglof izvrnite na rešetku. Za to vrijeme pomiješajte odabrano žestoko piće s preostalim maslacem i šećerom. Kuhajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Pričekajte da se sirup ohladi, a zatim ga prelijte preko kuglofa. Pustite da kuglof odstoji još barem sat vremena prije no što ga počnete rezati.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mars7 14.12.2023.

    jako dobar kuglof

  • kramp.s 14.12.2023.

    Konjak može i kao aperitiv 😋

Komentiraj...
Vidi sve komentare