To je to što me zanima!

Kruščići s kobasicama i jajima, i fine ružice s kulenom i sirom

Zima je idealno godišnje doba za hranu koja dodatno zagrijava tijelo, kao što su to fine, pikantne kobasice. Još bolje je kada od njih napravite fine zalogajčiće...
Vidi originalni članak

Kruščići punjeni kobasicama i jajima

Sastojci: 500 g brašna, 50 g maslaca, dl ulja, 2 dl jogurta, voda, paketić suhog instant kvasca, 100 g dimljene slavonske kobasice, 100 g ementalera, 2 jaja, prstohvat mljevene majčine dušice, peršinov list, ulje, papar, sol, po 2 žlice kiselog vrhnja i kečapa, bosiljak

Priprema: Prosijte brašno s kvascem i žličicom soli. U posebnoj posudi pomiješajte ulje, jogurt i rastopljeni maslac. Izmiješajte s brašnom. Umijesite glatko i meko tijesto. Ostavite ga pokrivenog na toplome. Nasjeckajte tvrdo kuhana jaja i kobasicu te pomiješajte s protisnutim češnjakom, peršinom i majčinom dušicom. Začinite.

Tijesto razdijelite u loptice i svaku oblikujte u ‘barku’. Utisnite sredinu i oblikujte rub, pa premažite kruščiće mješavinom vrhnja i kečapa. Punite s pola žlice nadjeva, pospite sirom i pecite na četvrtastom limu obloženom papirom za pečenje oko 20 minuta na 200°C. 

Savjet: Nadjevom možete puniti gotova baguette peciva; prerežite im vrh po dužini, izvadite unutrašnjost, premažite umakom, napunite i pospite sirom. Stavite koju minutu u pećnicu da se korica zapeče, a sir rastopi.

Ružice s kulenom i sirom

Sastojci: pakiranje svježeg lisnatog tijesta, 100 g kulena, 4 žlice sirnog namaza s aromom začinskog bilja, sjeckani vlasac za posipavanje, prstohvat crvene paprike, žličica soli

Priprema: Lisnato tijesto odmotajte iz pakiranja i izrežite na šest traka. Svaku traku premažite namazom, pospite vlascem i mljevenom paprikom. Slažite ploške kulena tako da vire malo van tijesta, a drugu polovinu tijesta prebacite preko, pa počnite zamatati po dužini. Ružice posložite u dobro ohlađen kalup od šest muffina. Zagrijte pećnicu na 210°C i pecite oko 15 minuta.

Savjet: Koristite patlidžane, tikvice i artičoke kako bi ružice bile vizualno i okusima što bogatije. Svaku traku premažite s chutneyem, karameliziranim lukom ili ribljom paštetom, pa slažite ploške povrća.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • mily 27.01.2017.

    pravi domaći slavonski kulen je šteta zamotavati i praviti neku kombinaciju, on je jedinstven sam od sebe

  • tallija 26.01.2017.

    Kako ukusno izgleda ova kobasica, onak domaće.

  • Filomena 24.01.2017.

    toplo papica uz rukometnu utakmicu :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare