Ako se često mučite s čišćenjem voća, pokušajte ovim trikovima uštedjeti vrijeme i olakšati proces. Postoje načini na koje možete određeno voće puno lakše očistiti nego što ste do sada to činili.
POGLEDAJTE VIDEO:
Kako najlakše očistiti voće?
Kivi
Ako imate naviku rezati stranice kivija, nemojte to raditi. Odsijecite vrhove, a potom kašikom izvadite unutrašnjost.
Šipak
Prilikom čišćenja šipka uvijek nešto krene po zlu, pa često poželite odustati. Pokušajte ga presjeći na pola i odvojiti polovine. Zatim jednu polovinu nara stavite nad zdjelu te drvenom žlicom jako udarajte po strani gdje mu se nalazi kora kako bi sve 'ispalo'.
Mango
Nemojte ljuštiti koru manga. Izrežite ga na stranice, uzmite čašu, prislonite stranice i klizite njima niz staklo čaše.
Naranča
Nije potrebno ljuštiti koru naranče, kako ste vjerojatno navikli. Prođite nožem preko cijele vanjske strane narančine kore, otprilike na njenoj polovini te izvucite koru prema van.
Jagode
Rezanjem vrhova jagode, bacit ćete pola ukusne bobice. Umjesto toga, uzmite slamku, provucite je kroz dno voćke i vrh će otpasti, odnosno ostati na slamci.
Lubenica
Lubenica ima toliko kore. Najlakše ju je presjeći na pola, zatim zarezati svaku polovicu, tri puta s obje strane. Svaku polovicu potom izdubite kružnim pokretom uz koru, a onda krenite rezati kocke, kao da radite rešetke po njoj i istresite sve u zdjelu.