Jednostavni sastojci uz dodatak voćne arome idealni su za one koji vole eksperimentirati, a uz ovaj rižoto najbolje će odgovarati čaša dobrog crnog vina
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 1 veća kruška
- 1 glavica crvenog luka
- 2 šalice riže
- 25 g maslaca
- 100 g gorgonzole
- 1 dcl bijelog vina
- 2, 5 dcl vode ili temeljca
- Sol
- Papar
Još zanimljivih slanih i slatkih delicija pronađite na gastroblogu Foodiona ili Facebook stranici.
Priprema:
U tavici rastopite maslac i dodajte luk nasjeckan na kockice. Kratko pržite dok luk ne omekša te dodajte krušku narezanu na kockice.
Nakon 3 minute dodajte rižu i pržite dok se riža ne počne lijepiti za dno tavice. Zatim zalijte bijelim vinom i pustite da vino ispari. Pustite da se riža kuha stalno podlijevajući vodom ili temeljcem.
Kada je riža skoro kuhana, dodajte gorgonzolu narezanu na kockice, promiješajte i pustite još 5 minuta da se kuha. Posolite i popaprite po želji.
Ovaj kremasti rižoto odlično ide uz čašu bijelog vina.
Dobar tek!