To je to što me zanima!

Kremasti rižoto s gorgonzolom i kruškom za drugačiji ručak

Jednostavni sastojci uz dodatak voćne arome idealni su za one koji vole eksperimentirati, a uz ovaj rižoto najbolje će odgovarati čaša dobrog crnog vina
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 1 veća kruška
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 šalice riže
  • 25 g maslaca
  • 100 g gorgonzole
  • 1 dcl bijelog vina
  • 2, 5 dcl vode ili temeljca
  • Sol
  • Papar

Još zanimljivih slanih i slatkih delicija pronađite na gastroblogu Foodiona ili Facebook stranici.

Barbara Črgar

Priprema: 

U tavici rastopite maslac i dodajte luk nasjeckan na kockice. Kratko pržite dok luk ne omekša te dodajte krušku narezanu na kockice.

Nakon 3 minute dodajte rižu i pržite dok se riža ne počne lijepiti za dno tavice. Zatim zalijte bijelim vinom i pustite da vino ispari. Pustite da se riža kuha stalno podlijevajući vodom ili temeljcem.

Kada je riža skoro kuhana, dodajte gorgonzolu narezanu na kockice, promiješajte i pustite još 5 minuta da se kuha. Posolite i popaprite po želji.

Ovaj kremasti rižoto odlično ide uz čašu bijelog vina.

Dobar tek!

Idi na 24sata

Komentari 41

  • mily 28.06.2015.

    sa kruškom ne znam, ali zato rižoto s gorgonzolom i čašom finog bijelog vina, eee to može:))

  • Eva B. 26.06.2015.

    Aaaaj samo san dosla vidit ima li ko to voli hehehe al ona slika s rostilja vise mami slineeeee njaaaaammmmljac

  • Soul Man 26.06.2015.

    ovo nije opće loše, samo bez kruške.

Komentiraj...
Vidi sve komentare