To je to što me zanima!

Kremasti namaz od slanutka

Humus odmah nakon miksanja poslužite u plitkoj posudici prelivenog maslinovim uljem, a uz namaz od slanutka najbolje će se slagati hrskavi kruh, lepinje ili povrće poput celera, mrkve i krastavaca
Vidi originalni članak

Broj osoba: 2

Priprema: 20 minuta

Sastojci:

2 konzerve slanutka (ili 400 g suhog slanutka), 3 češnja češnjaka, 2 žlice tahinijal, 4 žlice maslinova ulja, sok jednog limuna, ledena voda ili led, papar, sol, začini po želji

Postupak:

Ako koristite suhi slanutak, namočite ga preko noći u vodi s dodatkom sode bikarbone kako bi omekšao i zatim ga kuhajte dva sata u vodi. Ako koristite slanutak iz konzerve, ocijedite ga i nastavite s pripremom. Za što kremastiji namaz uklonite opnu sa slanutka, no ako ste u žurbi preskočite ovaj korak.

DANAŠNJI RECEPT Juha od gljiva sa slatkim vinom

U multipraktiku izmiksajte slanutak, češnjak, tahini, maslinovo ulje i limunov sok. Dodajte papar, sol i začine po želji pa nastavite miksati. Pred kraj dodajte malo ledene vode ili koju kockicu leda te miksajte dok ne dobijete željenu teksturu.

Humus odmah nakon miksanja poslužite u plitkoj posudici prelivenog maslinovim uljem, a uz namaz od slanutka najbolje će se slagati hrskavi kruh, lepinje ili povrće poput celera, mrkve i krastavaca.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mars7 01.12.2023.

    ovo je super zdravo i odlično

Komentiraj...
Vidi sve komentare