Ako želite povećati unos povrća, krem juhe idealan su način za to. Samo izmiksate povrće po želji i dobit ćete ukusan obrok. Tako je i s juhom od graška, skuhajte ga, izblendajte i uživajte u okusima
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 5 šalica smrznutog graška
- pola žutog luka, nasjeckanog na kockice
- 1 limenka light kokosovog mlijeka
- 1 litra temeljca od povrća
- 3 češnja češnjaka, narezana
- šaka svježeg peršina, nasjeckanog
- 1 žlica svježeg kopra, nasjeckanog (po izboru)
- Sol i crni papar, po ukusu
Priprema:
- Prvo dodajte malo juhe od povrća u veliki lonac. Dodajte luk i češnjak, pa pirjajte na srednjoj vatri dok luk ne postane proziran, oko 2-3 minute.
- U lonac dodajte kopar i peršin, pa pirjajte još minutu. Dodajte sve preostale sastojke, zatim poklopite lonac i zakuhajte na jakoj vatri.
- Nakon što zavrije, maknite poklopac i smanjite vatru dok juha kuha još 8-10 minuta.
- Pažljivo prebacite juhu u blender (ili upotrijebite štapni mikser) i miksajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
- Prebacite juhu u zdjelice i poslužite po želji. Ostatak juhe će trajati u hladnjaku do tjedan dana.