Sastojci:
*šalica od 240 ml
za tijesto:
- 2 šalice brašna
- 3/4 šalice šećera
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 3/4 šalice mlaćenice
- 2 jaja
- 2 žlice maslaca - rastopljenog
- 1 žlica svježe iscijeđenog limunovog soka
- 1/2 žličice ekstrakta limuna
- 2 žlice izribane limunove korice
za posipanje:
- 1/2 šalice šećera
- 1 žlica limunove korice
- 1/2 šalice otopljenog maslaca
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva, a poseban protvan s kalupima za krafne premažite s malo ulja.
Pomiješajte u jednoj posudi brašno, šećer, prašak za pecivo i sol, a u drugoj mlaćenicu, jaja, maslac, limunov sok, ekstrakt limuna i koricu limuna. Spojite polako te dvije smjese da dobijete glatko tijesto.
Potom ga stavite u slastičarsku špricu ili vrećicu za zamrzavanje kojoj ste odrezali jedan kut pa ga tako stavljajte u kalupe. Pecite 9 minuta pa ih izvadite i ohladite nekoliko minuta, a potom ih slažite na rešetku. Ponavljajte postupak dok sve krafne nisu gotove.
Na kraju vrh svake krafne lagano umočite u otopljeni maslac pa u mješavinu šećera i limunove korice, prenosi kitchenfunwithmy3sons.com.