To je to što me zanima!

Koristite ventilaciju u pećnici kako bi uštedjeli što više struje

Ključ je u tome da se toplina ravnomjerno raspoređuje po pećnici pa se tako manje struje troši na zagrijavanje pećnice. Također, obroci će s takvom pripremom biti puno ukusniji
Vidi originalni članak

Pećnica je najjednostavnija za pripremu jela jer odrađuje većinu posla dok mi čekamo. Odlična opcija u pećnici je ventilator, a uključite ga kad pripremate jelo. Tako će jelo biti prije gotovo i još ćete tako uštedjeti i do 25 posto više struje nego na običan način pečenja.

Ključ je u tome da se toplina ravnomjerno raspoređuje po pećnici pa se tako manje struje troši na zagrijavanje pećnice. Također, obroci će s takvom pripremom biti puno ukusniji.

EKO SAVJET Napravite popis svih namirnica i pametno obavite kupovinu

Važno je da znate da kod pripreme jela s ventilatorom oduzmete 20 stupnjeva. Primjerice, ako vam je u receptu predloženo jelo koje se peče na 200 stupnjeva, ako koristite ventilator, podesite na 180. Nije potrebno prethodno ugrijavati pećnicu jer postoji rizik da će jelo pregorjeti.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare