To je to što me zanima!

Kontrolirajte potrošnju struje u svom stanu uz timer za utičnicu

Timere možete namjestiti tako da rade u određeno doba dana, a da ostatak dana i noći prekinu dotok struje u vaše električne aparate koji su uvijek uključeni
Vidi originalni članak

Prekidači s vremenskom sklopkom ili timeri mogu biti digitalni ili analogni, a odlični su za uštedu električne energije. Možete ih namjestiti tako da rade u određeno doba dana, a da ostatak dana i noći prekinu dotok struje u vaše električne aparate koji su uvijek uključeni, poput televizora ili punjača.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako imate dvotarifno brojilo električne energije, noćni su sati savršeni za uštedu struje. Jeftiniju tarifu iskoristite za uključivanje bojlera, perilice suđa i odjeće, peglanje.

EKO SAVJET Klasičnu spužvicu za pranje posuđa zamijenite ekološkom

U Hrvatskoj postoje dnevne i noćne tarife obračuna struje. Noćna tarifa je mnogo jeftinija te vrijedi od 8 do 22 sata u razdoblju u kojem se koristi ljetno računanje vremena, a tijekom zimskog računanja vremena od 7 do 21 sat.

EKO SAVJET Ventilator na stropu dovoljno hladi za spas od velikih vrućina

Zato, ako imate dvotarifno brojilo električne energije, noćni su sati savršeni za uštedu struje. Jeftiniju tarifu iskoristite za uključivanje bojlera, perilice suđa i odjeće, peglanje...

Idi na 24sata

Komentari 1

  • liliZG2.0 24.05.2024.

    noć mi služi sa odmor a ne peglanje ili vrtnju mašine koju onda u dva u noći isključiti i objesiti veš da ne bude izgužvan kao da ga krava žvakala.... zato.. ajd bok... to je moguće u nekom pararelnom svijetu gdje nitko ne radi i svi mogu u bilo koje doba dana raditi bilo što.

Komentiraj...
Vidi sve komentare