To je to što me zanima!

Kolač s kremom od limete je idealno rješenje za osvježenje

Sve što vam treba za ovaj osvježavajući kolač je limeta, mlijeko i žumanjci za kremu, dok vam za koru pite trebaju keksi s okusom vanilije. Priprema ne traje dulje od pola sata
Vidi originalni članak

Sve što vam treba za ovaj savršeno osvježavajući kolač je: limeta, slatko kondenzirano mlijeko i žumanjci, koji su osnova kreme, dok vam za koru pite trebaju graham keksi.

Za kremu vam treba šest do deset  limeta. Ocijedite ih da biste dobili 3/4 šalice soka. Bolje je koristiti svježe cijeđeni sok nego kupovnu verziju koja ima puno dodataka, među ostalim i velike količine dodanog šećera. 

Za koru koristite klasične graham krekere, na primjer s okusom vanilije. Možete izabrati i druge kekse, ili okus, no vanilija u njima lijepo će nadopuniti malo kiselkastu notu limete. Za kraj, kolač možete preliti lagano zaslađenim šlagom. 

Recept

Sastojci:

  • 1 kutija keksa od vanilije
  • 2 žlice šećera
  • 8 žlica (oko115 grama) nezaslađenog maslaca, rastopljenog

Za kremu: 

  • 420 mililitara kondenziranog mlijeka
  • 5 velikih žumanjka
  • 180 mililitara soka od limete
  • 1 čajna žličica naribane korice limete

Za ukras:

  • 240 mililitara slatkog vrhnja
  • 1 žlica šećera

Priprema: 

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, ostavljajući da viri 2 centimetra sa svake strane. Kekse razlomite i stavite u blender, pa ih zdrobite u mrvice. Dodajte maslac i promiješajte dok se svi keksi ne navlaže. Prebacite u pripremljeni lim za pečenje i pritisnite je ravnomjerno.

Pecite dok ne potamni i ne dobije miris.

U međuvremenu pripremite nadjev: U zdjeli umutite kondenzirano mlijeko, žumanjke, sok limete i koricu. 

Prelijte preko kore dok je još topla, pa vratite u pećnicu, na 15 minuta. Izvadite kolač i pustite da se potpuno ohladi, pa  stavite u hladnjak najmanje 4 sata.

Oštrim nožem otpustite rubove kolača, narežite i izvadite te nbeposredno prije posluživanja po želji ukrasite šlagom, prenosi portal Cooking. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare