Paloma je meksički klasik i konkurencija Margariti. Pitka je, a Meksikanci je obožavaju zbog različitih okusa. Isprepleće se gorko, slatko, slano i kiselo te sve skupa stvara odličnu kombinaciju koja će vas osvježiti u ovim ljetnim danima. Obavezni su jedino tekila i grejp, a ostalo ovisi o inspiraciji. Čašu prema želji istrljajte kriškom grejpa pa umočite u sol.
POGLEDAJTE VIDEO:
Za Palomu će vam trebati 2 čašice tekile, čašica soka od ružičastoga grejpa, 1/2 čašice svježe cijeđenog soka od limete, 1/4 čašice sirupa od agave, mineralna voda ili tonik. Napunite čašu ledom pa ulijte tekilu, dolijte sok od grejpa, limetu, šećerni sirup i promiješajte. Dolijte mineralne vode ili tonika pa poslužite.
Umjesto agavina sirupa možete napraviti svoj. Pomiješate šalicu vode sa šalicom šećera koje rastopite na vatri pa ohladite. Ubaciti možete i svježe začinsko bilje koje ostavite da stoji najmanje 15 minuta poklopljeno u slatkoj vodi. Za dekoraciju na kraju zataknite krišku grejpa ili dodajte grančicu ružmarina.