Možda se ne možemo okrijepiti na adventskim štandovima, ali svoje nepce ove blagdane možemo razmaziti finim slatko-ljutim koktelom našeg poznatog koktel majstora koji je izuzetno lako pripraviti kod kuće.
POGLEDAJTE VIDEO: Božićna čestitka djelatnika dubrovačke bolnice
- Najomiljeniji sastojak trenutačno mi je Speculas začin jer daje onaj božićni ugođaj. Uz to, volim punije okuse, od alkohola do svega ostalog. Zima je pa nam takvi okusi odgovaraju - kaže Marin Nekić i dodaje da začin, ako nemate gdje kupiti speculas, možete napraviti sami. Potrebni su vam cimet, anis, muškatni oraščić i klinčići, koje sameljete, izgnječite i pomiješate.
Sljezovi kolačići kao dekoracija dat će pravi snježni dojam, a koktel je najbolje poslužiti u čaši u kojoj koktel izgleda - ‘bombastično’.
Christmas Chocolate
Sastojci: 3 cl Bulleit, 20 cl tople čokolade, 1 uštrcaj Tabasca, 1 - 2 prstohvata Speculas začina, 3 - 4 sljezova kolačića
Priprema: najprije napravite toplu čokoladu. preporučio bih da stavite više praha kako bi bila gušća. U toplu čokoladu umiješajte Tabasco, speculas začin i Bulleit. Dobro promiješajte i Ulijte u šalicu. Na štapić nabodite sljezove kolačiće koje prije serviranja kratko izložite plamenu.