Stol pripremljen za uskrsni doručak tradicionalno odiše prirodnim bojama. Skupe dekoracije nisu vam potrebne. Mnogo bolji efekt postići ćete s pokojim sezonskim cvijetom, poput narcisa ili buketićem ljubičica, koji umjesto u vazi možete aranžirati u praznoj ljusci od jajeta. Umjesto klasičnog cvjetnog aranžmana možete upotrijebiti i živo cvijeće u teglici.
Od boja dominiraju one koje podsjećaju na proljeće, primjerice zelena i žuta s crvenim ili narančastim detaljima. Na proljetnom stolu odlično će izgledati i inače neuobičajene kombinacije boja. Primjerice, na nježnoružičasti stolnjak možete postaviti zelene salvete, što će istodobno djelovati vedro i elegantno. Pogriješiti nećete ni ako kao osnovu uzmete jednostavnu, čistu bijelu, a želite li malo promjene, poigrajte se plavo-ljubičastom paletom.
DETALJI DAJU ČAROLIJU BLAGDANSKOM JELU
• Svijeće su nezaobilazne na uskrsnom stolu. Odlično će izgledati i u bojama ili u obliku jajeta, a mogu poslužiti i kao središte aranžmana
• Salvete možete omotati ukrasnom vrpcom, vlatima trave ili ih aranžirati oko obojenih jaja
• Očekujete li goste, njihova imena umjesto na uobičajenim papirićima možete ispisati na velikim, svježim listovima
• Pletene košare odlično se uklapaju u ugođaj, a odlično će izgledati i nekoliko tankih grančica koje ste opleli oko vaze ili posude za hranu
• S vedrim, prigodnim ukrasima u obliku zečeva i pilića ne morate pretjerivati, jer će već pokoji detalj stvoriti željeni dojam.