To je to što me zanima!

Kod odijevanja birajte veselije boje: Osjećat ćete se puno bolje

Odjeća ima psihološki utjecaj, a posebno na to kako se osjećamo. Kad dobijete samopouzdanje, automatski su vaši držanje i glas bolji. Zato nosite odjeću u kojoj se osjećate dobro
Vidi originalni članak

Sve popularniji modni trend je ‘Dopamine dressing’, što u doslovnom prijevodu znači dopaminsko odijevanje. Označava da biranjem određene boje ili stila aktiviramo lučenje dopamina, odnosno hormona sreće. Nošenje odjeće koje nam poboljšava raspoloženje i donosi sreću definitivno nije za odbaciti.

POGLEDAJTE VIDEO: Outfit trik

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zato kad razmišljate o bojama i komadima koje namjeravate odjenuti, birajte samo najdraže jer vas doista mogu usrećiti. To potvrđuje i studija iz 2012. godine koja je pokazala da su oni koji su nosili odjeću koju su smatrali važnom i koja je za njih imala simbolično značenje imali veće samopouzdanje.

Odjeća ima psihološki utjecaj, a posebno na to kako se osjećamo. Kad dobijete samopouzdanje, automatski su vaši držanje i glas bolji. Zato nosite odjeću u kojoj se osjećate dobro, bilo da se radi o suknji, omiljenim trapericama ili haljini.

VELIKA I ČVRSTA Torba za plažu: Odlično izgleda i u kombinacijama nakon odmora

Iako se smatra da jarke boje popravljaju raspoloženje, naše samopouzdanje jača kad biramo boje koje sami preferiramo. Bilo da se radi o zelenoj, crnoj ili bijeloj. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • fina gospođa 07.08.2022.

    Uvek biram svetle boje. 💃

Komentiraj...
Vidi sve komentare