Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Sir za pohanje dvaput se valja u krušnim mrvicama
Mlada direktorica marketinga u jednoj banci, Ernestina Agyei (30) iz Londona, otkrila je na društvenim mrežama kako sama miješa brašno i začine za pileće batke koje potom prži u ulju, kako bi kod kuće spravila obrok sličan onome iz KFC-a dok je većina zalogajnica tog poznatog lanca zatvorena uslijed pandemije. Nakon što je objavila svoj recept, iz KFC-a su ga pohvalili, ocijenivši ga čistom devetkom u rasponu do 10.
Poznati lanac ocjenjuje svoje kupce koji pokušavaju 'kopirati' njihova jela kod kuće, no strogo čuvaju tajnu 11 biljaka i začina koji se koriste u pripremi hrane u njihovim restoranima, za razliku od nekih drugih sličnih lanaca brze hrane.
U razgovoru za Femail, Ernestina, kaže kako trenutno radi od kuće, no ne pada joj teško, jer i inače povremeno radi od doma. Trenutno je izolirana sa suprugom u njihovoj kući u Londonu, a posebno uživa u kuhanju, kojem se dok radi baš i ne stigne toliko posvetiti. Inače, počela je kuhati još prije sedam godina, i u međuvremenu je pokrenula i nekoliko internetskih tečajeva kuhanja, jer joj dobro ide.
POGLEDAJTE VIDEO:
Kaže kako ju je mala pokušavala naučiti dok je bila mlada, ali to ju nije zanimalo. Tek kad je odselila, počelo ju je zanimati, pa se vikendom vraćala kući, da nauči ponešto od majke.
- Ja sam fun KFC-a, rekla bih da mi je to jedan od najdražih lanaca brze prehrane i nedostaju mi neki njihovi proizvodi, zato sam ih stvorila sama - kaže Ernestina. Čini se da su se njeni recepti dopali mnogima, mnogi su u komentarima napisali da će isprobati recept.
- Recept koji uspijeva ... hvala! - kaže jedan od komentatora, a prenosi Daily Mail.
Ernestina je objavila i detaljni vodič za pripremu pilećih bataka kod kuće:
Pomiješajte 1 šalicu brašna s jednom žlicom sljedeće mješavine: morska sol, timijan, origano, češnjakova u prahu, mljeveni đumbir, crni papar, luk u prahu, mješavina crnog papra, crvene paprike i češnjaka te dvije žlice mljevene paprike. Zatim dodajte jednu žlicu aromata (mješavina začina koji se proizvode u Švicarskoj), malo zdrobljenog chilija i sve ostavite na stranu.
Pomiješajte šalicu brašna s pola šalice zobenog mlijeka. Dodajte jedno jaje, pospite solju, paprom i dobro promiješajte. Dodajte pola naribanog muškatnog oraščića.
Piletinu uvaljajte u začine koje ste pripremili. Pospite ju običnim brašnom. Potom ju uvaljajte u tijesto i malo ocijedite. Potom opet uvaljajte u brašno i istresite višak, pa pržite u dubokom vrućem ulju oko 15 minuta.
Zanima vas ova tema? pročitajte onda i ovaj članak: Piletina kakvu nikada u životu niste jeli: Top 4 odlična recepta
POGLEDAJTE VIDEO Vlado Kalember: #ZAJEDNO24SATA: