To je to što me zanima!

Knedle s mljevenim mesom i umakom od kupusa i slanine

Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 350 g mljevenog junećeg mesa
  • 6 krumpira
  • jaje
  • 200 g brašna
  • 200 g suhe slanine
  • luk
  • 500 g zelja
  • kim
  • papar
  • sol
  • žlica sjeckanog peršina
  • 1/2 žličice mljevene crvene paprike


Priprema:

Stavite pirjati zelje sa polovicom sitno sjeckanog luka i sa slaninom. Zalijte s malo vode i začinite paprom i kimom. Drugu polovicu luka propirjajte na ulju i dodajte mljeveno meso. Dodajte crvenu papriku, peršin, sol i papar. Promiješajte i maknite s vatre. Ogulite i skuhajte krumpir, pa ga ohlađenog propasirajte.

Dodajte brašno, jaje, malo ulja i prstohvat soli. Radnu površinu dobro posipajte brašnom, te umijesite tijesto za knedle. Razvaljajte ga i izrežite na kvadrate. Na svaki stavite žlicu mesnog nadjeva. Zamotajte tijesto, oblikujte u knedle i ostavite na pobrašnjenoj površini. Stavite kuhati knedle u veću količinu zavrele posoljene vode.

Kad isplivaju na površinu, izvadite ih šupljikavom žlicom i poslužite s pirjanim zeljem.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • mily 24.09.2016.

    knedle? Priznam ih samo sa šljivama:))

  • master152_ 22.09.2016.

    ovaj recept ću svakako isprobati.Izgleda jako fino.

  • blondie8 22.09.2016.

    probati ću ovaj recept ali sa puretinom i bez slanine, biti će isto tako fino...mljac...

Komentiraj...
Vidi sve komentare