Sastojci:
- 350 g mljevenog junećeg mesa
- 6 krumpira
- jaje
- 200 g brašna
- 200 g suhe slanine
- luk
- 500 g zelja
- kim
- papar
- sol
- žlica sjeckanog peršina
- 1/2 žličice mljevene crvene paprike
Priprema:
Stavite pirjati zelje sa polovicom sitno sjeckanog luka i sa slaninom. Zalijte s malo vode i začinite paprom i kimom. Drugu polovicu luka propirjajte na ulju i dodajte mljeveno meso. Dodajte crvenu papriku, peršin, sol i papar. Promiješajte i maknite s vatre. Ogulite i skuhajte krumpir, pa ga ohlađenog propasirajte.
Dodajte brašno, jaje, malo ulja i prstohvat soli. Radnu površinu dobro posipajte brašnom, te umijesite tijesto za knedle. Razvaljajte ga i izrežite na kvadrate. Na svaki stavite žlicu mesnog nadjeva. Zamotajte tijesto, oblikujte u knedle i ostavite na pobrašnjenoj površini. Stavite kuhati knedle u veću količinu zavrele posoljene vode.
Kad isplivaju na površinu, izvadite ih šupljikavom žlicom i poslužite s pirjanim zeljem.