Ovo jednostavno jelo najčešće se jede tijekom nešto hladnijih dana, a njegove prednosti su u jako laganoj i relativno brzoj pripremi, ali i u velikoj količini zdravih sastojaka
Vidi originalni članak
broj osoba: 4
priprema: 30 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
1 glavica kupusa, crveni luk, 2 češnja češnjaka, 200 ml pasirane rajčice, 2 lovorova lista, 2 žličice slatke mljevene paprike, žličica šećera, žličica octa, papar, sol, voda
Priprema:
Kupus nasjeckajte na rezance. Ubacite ga u vruću vodu koju ste prethodno posolili. Za to vrijeme na tavi pirjajte luk. Dodajte šećer pa pustite da se karamelizira. Dodajte češnjak i ocijeđeni kupus. Pustite da se pirja nekoliko minuta, a zatim dodajte pasiranu rajčicu. Ubacite lovorov list, ocat, sol i papar. Kuhajte oko pola sata dodajući vodu ako je to potrebno. Po želji u kupus dodajte suhog mesa ili poslužite kao prilog uz pečene kobasice.
POGLEDAJTE KULINARSKI SERIJAL 'LEĐA O LEĐA':