Sastojci:
- 6 tortilja
- crvena paprika
- maslinovo ulje
- sjeckani luk
- sitno sjeckana zelena paprika
- 4 žlice pirea od rajčice
- 2 sitno sjeckanje čili papričice
- 80 g tvrdog sira
- 480 gr graha
- 400 gr pilećih prsa ili zabataka
Nadjev:
- ribani sir
- ribana mrkva
- zelena salata
Priprema:
Premažite crvenu papriku uljem i pecite u zagrijanoj pećnici na 220°C oko 15 minuta dok kožica ne pocrni. Prekrijte je krpom, ostavite neka se ohladi te ogulite. Izmiksajte papriku u blenderu.
Piletinu izrežite na sitnije komadiće i posolite. Na tavi zagrijte malo ulja i prepržite piletinu sa svih strana.
Ocijedite grah iz limenke i dodajte piletini te kratko popržite.
U drugoj tavi na ulju pirjajte luk, zelenu papriku, origano i pire od rajčice. Umiješajte pire od crvene paprike, sjeckanu papričicu i tvrdi sir. Ostavite umak da se malo ohladi.
Operite mrkvu i naribajte ju. Naribajte i sir. Operite zelenu salatu i nasjeckajte ju na sitnije.
Pecite tortille u zagrijanoj tavi bez masnoće sa svake strane 15-30 sekundi.
Nadjenite tortille prema želji zapečenim grahom i komadima začinjene piletine te pospite ribanim sirom, ribanom mrkvom i sjeckanom zelenom salatom. Poslužite uz umak od paprike.
POGLEDAJTE NAJAVU NOVOG SHOWA: TKO MI BOLJE KUHA?