To je to što me zanima!

Kitchen&Grill Plac: Naš recept za genijalnu marinadu i salatu

Uoči Chill&Grilla, najvećeg festivala klope, cuge i mjuze, u restoranu Plac saznali smo recept za savršenu marinadu za teletinu i piletinu, kao i poznatu salatu od kupusa i bučinih sjemenki
Vidi originalni članak

Ovogodišnji Chill&Grill na Bundek nam donosi slasne okuse grilla iz cijelog svijeta, a jedan od restorana koji će posjetiteljima nuditi svoje delicije je i restoran Kitchen&Grill Plac.

Smješten na najpoznatijoj zagrebačkoj tržnici Dolac, Plac je mjesto na kojem možete isprobati sjajne burgere u boji, ćevape, piletinu te teletinu s grilla pripremljenu po posebnoj recepturi. Njihovo meso, otkrio nam je voditelj restorana Josip Matijević, prije same pripreme stavlja se u domaću marinadu, a zatim mu je potrebno svega nekoliko minuta na grillu kako bi ostalo sočno, meko i naprosto neodoljivo.

Josip je inače prvi u Zagrebu pokrenuo trend šarenih peciva, pa tako već četiri godine u ponudi drži sjajne burgere upakirane u zelena, crvena i crna peciva bojana prirodnim bojama.

Isprobali smo sve vrste burgera, slastili se telećim trgancima i piletinom s grilla u lepinji, a posebno nas je oduševila Plac salata od kupusa i bučinih sjemenki. Nismo odoljeli, već smo Josipa odmah upitali za recept. Kako simpatičnom Josipu i ekipi iz kuhinje baš ništa nije teško kada su u pitanju zadovoljni gosti, odmah nam je proslijedio recept za salatu te dodao i onaj za domaću marinadu za meso. Nije nam preostalo drugo već recepte podijeliti i s vama.

Potrebno vam je:

  •     Soja sos
  •     Med
  •     Senf
  •     Maslinovo ulje
  •     Biljno ulje
  •     Provansalska mješavina začina

Za salatu:

  •     Kupus
  •     Komorač
  •     Rikula
  •     Radič
  •     Mrkva
  •     Bučine sjemenke

Za dressing:

  •     Maslinovo ulje
  •     Biljno ulje
  •     Ocat
  •     Med
  •     Senf
  •     Sol

Postupak pripreme marinade:

    Za marinadu najprije pomiješajte sve sastojke, a količine prilagodite vlastitim potrebama.
    Slažite red marinade, red mesa.
    Teletina u marinadi stoji dva do tri dana, dok je piletini potrebno četiri do pet dana, ovisno i piletini.

Postupak pripreme salate:

    Sve sastojke od sjemenki naribajte.
    Pomiješajte sve sastojke za dressing.
    Pomiješajte ribani kupus, komorač, mrkvu, dodajte rukolu i radič, začinite dressingom i pospite bučinim sjemenkama.

Dobar tek!

FANTASTIČAN RECEPT Kineski grill party na Bundeku: Slatko-kiseli okusi sa žara

Josip nam je otkrio i kako na Chill&Grill donosi standardnu ponudu iz restorana koja uključuje burgere, teletinu, ćevape, šiš ćevape, salate i krumpir i brojne druge specijalitete.

- Već treću godinu sudjelujemo na Chill&Grill festivalu, a ove godine očekujemo još više posjetitelja budući da se festival tematski proširio. Veselimo se i novim internacionalnim okusima - zaključio je Josip Matijević iz restorana Kitchen&Grill Plac.

I dok će odabrani restorani pripremati jela s grilla s potpisom, u našoj privremenoj kuhinji na otvorenom nudimo vam nešto sasvim novo.

U konceptu po imenu New Experience pozivamo vas da probate jela sa svih kontinenata za koja do sada vjerojatno niste ni čuli. Tamo će kuhati renomirani chefovi i najpoznatiji food blogeri, a svake ćemo se večeri isplesati na odličnim besplatnim koncertima Nipplepeople, TBF-a, Kojota, Soulfingersa i mnogih drugih - za samo zatvaranje čuvamo specijalno iznenađenje!

Također, ove godine uveli smo novost u obliku Eco zone, namijenjene onima koji na Bundek dođu biciklom, rolama, koturaljkama, skejtovima, romobilima ili pješice. Posjetitelji će imati mogućnost provozati i hibridno plug in vozilo te ujedno saznati sve o uštedi i napajanju vozila električnom energijom.

U slučaju da dolazite s djecom, nemojte brinuti jer pripremamo i Kids zonu. Bezbrižno uživajte u iću i piću dok se oni zabavljaju u našoj sigurnoj zoni.

Do Chill&Grill 3.0 New Experience festivala preostala su samo dva i pol tjedna, koja ćemo popuniti ekskluzivnim najavama chefova, restorana i glazbenika.

Pratite našu web stranicu, portal Gastro.hr i društvene mreže, uskoro otkrivamo zbog čega će treći Chill&Grill festival biti još veći, bolji i zanimljiviji od prethodnih!

Podravka - glavni partner Chill&Grilla donosi vam sasvim novo iskustvo uživanja u hrani. Uz plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama ostvarit ćete 10% popusta na svu hranu i piće. U Pevec vrtnoj zoni s atraktivnim vertikalnim vrtovima, saznajte koji ste tip grill majstora i osvojite nagrade.

Službeni dobavljač festivala, Mesna industrija Ravlić, osigurava vrhunsko domaće meso za svjetske specijalitete. Kisko predstavlja najfinije salate iz cijelog svijeta, a ”Jack’s wings&things” restoran fantastične okuse koje još niste probali.

Petrol će vas upoznati s projektom elektromobilnosti kroz URBAN E projekt - prvom javnom mrežom električnih punionica u Zagrebu, a Mitsubishi s novim Outlander Plug in Hybridom.

Tu su i "Servis za sendviče" Zvijezda majoneze, American Donut pekarski proizvodi, kraljevsko bavarsko pivo Kaltenberg i zagrebački craft Medvedgrad.

Vidimo se na Chill&Grillu od 27. travnja do 1. svibnja na Bundeku!

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 12.04.2019.

    “Službeni dobavljač festivala, Mesna industrija Ravlić, osigurava vrhunsko domaće meso...” dosta duhovita recenica

  • 11.04.2019.

    maslinovo ulje najzdravije ulje

Komentiraj...
Vidi sve komentare