Sastojci: 1/4 šalice maslaca, 8-10 bobica pimenta, 2 šalice narezane mrkve, 2 šalice narezanog luka, 900 g nasjeckanog narančastog batata, 4 režnja češnjaka, cm svježeg đumbira, ljuta papričica, 8 šalica domaće pileće juhe, prstohvat svježih listića timijana, morska sol, papar
Priprema: Zagrijte maslac u velikom loncu, dodajte nasjeckan luk, češnjak i mrkvu te ih karamelizirajte.
Dodajte začinsko bilje, piment, ribani đumbir i papričicu pa miješajte 2-3 minute. Dodajte batat nasjeckan na kockice i pileću juhu tako da pokrijete batat.
Neka zakuha, a onda smanjite vatru i lagano kuhajte 30 minuta.
Skinite s vatre i ostavite da se ohladi pola sata. Izvadite papričicu. Miksajte u blenderu dok smjesa ne postane glatka.
Začinite solju i paprom te poslužite. Ako želite, odstranite papričici koštice, nasjeckajte je i dodajte juhi.