To je to što me zanima!

Karipska juha od batata i luka

Želite li kušati nešto novo, svakako napravite ovu zanimljivu, aromatičnu juhu. Odlična je kao prilog glavnom jelu ili kao samostalno jelo, lagana večera, užina između obroka
Vidi originalni članak

Sastojci: 1/4 šalice maslaca, 8-10 bobica pimenta, 2 šalice narezane mrkve, 2 šalice narezanog luka, 900 g nasjeckanog narančastog batata, 4 režnja češnjaka, cm svježeg đumbira, ljuta papričica, 8 šalica domaće pileće juhe, prstohvat svježih listića timijana, morska sol, papar

Priprema: Zagrijte maslac u velikom loncu, dodajte nasjeckan luk, češnjak i mrkvu te ih karamelizirajte.

Dodajte začinsko bilje, piment, ribani đumbir i papričicu pa miješajte 2-3 minute. Dodajte batat nasjeckan na kockice i pileću juhu tako da pokrijete batat.

Neka zakuha, a onda smanjite vatru i lagano kuhajte 30 minuta.

TANJUR PUN ZDRAVLJA Sve blagodati juhe od kostiju: Bogata je kolagenom, prepuna proteina i odlična za lijepu kožu

Skinite s vatre i ostavite da se ohladi pola sata. Izvadite papričicu. Miksajte u blenderu dok smjesa ne postane glatka.

Začinite solju i paprom te poslužite. Ako želite, odstranite papričici koštice, nasjeckajte je i dodajte juhi.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 27.09.2021.

    Odlicna juha s kariba👌

Komentiraj...
Vidi sve komentare