To je to što me zanima!

Karamelizirajte luk kao najbolji chefovi - to hrani daje fini okus

Želite li postići savršeno uravnotežen slatki, a opet pomalo oštar okus i ljepljivu teksturu, uzmite si vremena jer se takav luk priprema po 40 minuta. Vrijedi truda jer je odličan
Vidi originalni članak

Kod karameliziranja luka zaboravite na žurbu, to je postupak koji se radi polako, ako želite dobiti savršen okus i teksturu.

Osnovni recept:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3 velika luka (crvena ili bijela), narezana
  • prstohvat soli

POGLEDAJTE VIDEO Kako se riješiti zadaha od luka:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ukusni dodaci:

  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 1 do 2 žlice balzamičnog octa

Postupak:

Zagrijte ulje u velikoj dubokoj tavi, na laganoj vatri. Dodajte luk i prstohvat soli pa ga kuhajte polako 30 do 40 minuta dok ne postane mekan i dobije zlatnu karamel boju. Povremeno promiješajte kako se luk ne ne bi zalijepio ili zagorio.

3 ODLIČNA RECEPTA Pizze kakve niste jeli: Napravite ih na podlozi od palente, na tortilji ili na lisnatom tijestu

Potom dodajte šećer i ocat kako biste dobili onu slatkastu, pomalo oštru aromu. Nastavite kuhati na laganoj vatri još 5 minuta, povremeno miješajući dok smjesa ne postane ljepljiva, šećer se otopi, a ocat ne ispari.

Luk je nakon toga spreman za posluživanje ili dodavanje nekom receptu, prenosi bbcgoodfood.com.

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Rara Avis_1 16.04.2021.

    Baš mi još šećera fali u hrani...kao da ga nema dovoljno skrivenog po svuda..

  • danejolić 14.04.2021.

    Tina Koš,ko te vuca za nos,tako se to ne radi,lupetaš,ako si postigla cilj u rudu,zamisli provest cijeli život satakovom kuharicom.

  • nap 14.04.2021.

    ne valja mi tako karameliziran luk

Komentiraj...
Vidi sve komentare