Ovo je odlična slastica u koju se još dodaje med, kokosovo ulje, malo vanilije i soli, a po želji i glazura od crne čokolade. Priprema je toliko jednostavna da karamele mogu raditi i vaša djeca
Vidi originalni članak
Sastojci:
*šalica od 2,4 dl
- 1 šalica maslaca od kikirikija (posve kremast ili s komadićima kikirikija)
- 1/4 šalice kokosovog ulja, rastopljenog
- 2 žlice meda
- 1/4 žličice morske soli
- 1/2 žličice vanilije
- 1/4 šalice šećera u prahu, po želji
- glazura od crne čokolade, po želji
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke, a šećer dodajte samo u slučaju ako ih planirate držati izvan hladnjaka dulje od pet minuta - to pomaže da karamele ne omekšaju previše na sobnoj temperaturi.
Smjesu ulijte u nauljeni protvan, pokrijte s folijom i stavite u hladnjak da se stegne - na oko sat vremena. Potom izrežite i čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku pa vadite neposredno prije jela (ako niste stavili šećer), prenosi skinnyms.com.
Po želji na karamele prije rezanja možete staviti i glazuru od crne čokolade, to će im dati fantastičan okus. Otopite čokoladu u malo kokosovog ulja i prelijte po karamelama. Režite kada se sve stegne u hladnjaku.