To je to što me zanima!

Kao pizza-majstor! Napravite svoju pizzu u samo par koraka

Prašak za pecivo i jogurt mogu zamijeniti kvasac, što je odličan izbor ako ste u žurbi zato što tijesto ne treba stajati pa pizzu možete pripremiti u samo pola sata
Vidi originalni članak

Tijesto za pizzu

Sastojci: 25 dkg brašna, kvasac, 1 dl mlake vode ili mlijeka, šećer, sol, ulje. 

Priprema: Zagrijte vodu ili mlijeko, stavite pola kvasca i žličicu šećera. Promiješajte sastojke, prekrijte posudicu s tanjurom i ostavite da stoji oko 10 minuta. Nakon toga dodajte dvije žličice soli i sve to ulijte u veću posudu s brašnom i žlicom ulja. Zamijesite tijesto, umotajte prozirnom folijom i ostavite da stoji oko pola sata. Potom tijesto razvaljajte i stavite u namašćeni lim, stavite željeni nadjev i pecite 10 minuta na 250 °C. 

Tijesto za pizzu s jogurtom

Sastojci: 25 dkg brašna, 1/2 vrećice praška za pecivo, žličica soli, čašica jogurta ili kiselog vrhnja, ulje. 

Priprema: Pomiješajte brašno, pola vrećice praška za pecivo, sol, jogurt ili kiselo vrhnje. Zamijesite tijesto, a ruke možete prethodno nauljiti kako biste lakše rukovali tijestom. Razvaljajte tijesto, stavite na lim, dodajte željeni nadjev i pecite oko 15 minuta na 220 °C. Zbog praška za pecivo i jogurta tijesto ne treba stajati, pa pizzu možete pripremiti odmah. 

Tijesto za pizzu s jajima

Sastojci: 1 jaje, jogurt, pola vrećice suhog kvasca, sol, šećer, ulje i 25 dkg brašna 

Priprema: Sve sastojke stavite u posudu, zamijesite i potom stavite tijesto u hladnjak na dva do tri sata da se ohladi. Poslije hlađenja, tijesto razvaljajte, stavite na lim, dodajte željeni nadjev i pecite oko 20 minuta na 200 °C. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • irena6144 09.12.2013.

    ne znam baš, malo sam skeptična....ako spremam već talijansko jelo onda ga spremam po izvornom talijanskom receptu ili po receptu talijanskog kuhara. ista stvar sa paštom - koju god vrstu da spremam bolognese, milanese - samo talijanski recepti...

  • NinaBonita007 09.05.2013.

    a ja sam mislila da je pizza sa praškom za pecivo umjesto kvasca Moja originalna zamisao !!

  • jer ja sam zmija a ti si zaba 24.04.2013.

    opet ne znam aaaaaa

Komentiraj...
Vidi sve komentare