To je to što me zanima!

Kao iz bakine kuhinje: Zapečene paprike s piletinom i kuskusom

Po želji sačuvajte odrezani vrh s opranih i izdubljenih paprika kojim ćete kasnije poklopiti paprike ili ga nasjeckajte na kockice za smjesu za punjenje
Vidi originalni članak

Priprema:

Premažite lim za pečenje s maslinovim uljem. Ulijte 150 ml povrtnog temeljca. Operite paprike, odrežite njihov vrh i izdubite ih. Po želji sačuvajte odrezani vrh kojim ćete kasnije poklopiti paprike ili ga nasjeckajte na kockice za smjesu za punjenje. Zakuhajte vodu u velikom loncu. Stavite paprike u vodu i kuhajte četiri minute. U drugom loncu skuhajte kuskus ili kvinoju po uputama. U tavi zagrijte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i papriku. Po potrebi dodajte dvije žlice povrtnog temeljca. Izvadite. Pirjajte mljeveno meso oko pet minuta. Začinite. Pomiješajte kuskus, meso i mješavinu luka, paprike i mrkve. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Nadjenite svaku papriku i polijte temeljcem. Pecite od 30 do 40 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

šest većih paprika (crvene, žute i zelene paprike) 150 ml povrtnog temeljca, 350 g kuskusa ili kvinoje, žlica maslinova ulja, luk, dvije žlice povrtnog temeljca, 500 g mljevenog mesa (piletina ili puretina), pola žličice soli, šest žlica povrtnog temeljca

LJETNO OSVJEŽENJE Napravite kremasti sladoled na štapiću: Ima samo tri sastojka

Broj osoba: 3

Priprema: sat i 15 minuta

Idi na 24sata

Komentari 2

  • zviranjek 12.06.2024.

    Bakin recept sa kvinojom i kus kusom

Komentiraj...
Vidi sve komentare