Na TikToku i Instagramu ne nedostaje nevjerojatnih trendova kada je riječ o hrani. No mnogi recepti za određenu hranu zahtijevaju i skupe sastojke.
POGLEDAJTE VIDEO: Čudesno realistične torte
Ali ne morate potrošiti puno vremena ili novca da biste stvorili nešto lijepo, a dokaz je ova 'prozirna' torta u duginim bojama.
Za izradu mliječnog želatinskog kolača, kojeg je stvorio japanski vlasnik pop-up restorana i fotograf Hiroya Tsunekawa, potrebno je samo pet sastojaka i 30 minuta.
Sve što trebate su: voda, mlijeko, granulirani šećer, voćni sok i agar prah. Prvo pomiješajte 4 grama agar praha, 150 mililitara vode i 60 grama granuliranog šećera i zagrijte u loncu do vrenja.
Isključite peć kada smjesa počne ključati i umiješajte 300 mililitara mlijeka. Zatim stavite smjesu u hladnjak da se stvrdne u želatinu. Ovo će biti osnova vaše torte.
Zatim uzmite drugi lonac i ponovite prvi korak. No, umjesto da mješavini dodajete mlijeko nakon što ga uklonite s vatre, dodajte još 300 mililitara vode i 20 mililitara voćnog soka. Stavite ovu drugu smjesu u frižider da se i ona očvrsne.
Ovisno o tome koliko boja želite za svoj kolač, ponovite prethodni korak s različitim sirupima ili sokovima kako biste stvorili učinak prizme.
Svaka smjesa treba ostati u hladnjaku oko 30 minuta da se stvrdne. Zatim uzmite svoje šarene smjese i narežite želatinu na male kocke kako biste ih mogli rasporediti na vrhu bijele želatinske baze.
To stvara efekt prizme, a to ćete vidjeti nakon što izrežete krišku torte. Ova torta ukusna je, slatka i kremasta.
Tsunekawin je kolač na Twitteru bio veliki hit gdje je dobio više od 78.000 lajkova.
Također je nadahnuo mnoge obožavatelje za stvaranje vlastitih torti koje su pokazali u komentarima.
Njihove fotografije dokaz su da prizma torta i dalje može izgledati lijepo, čak i ako koristite samo dvije boje, piše Insider.