Iako za veliku žlicu za juhu postoji književni naziv, njega malo tko doista koristi. Šeflja i kaciola riječi su koje nisu ni blizu jedna drugoj, a to su dva najčešće naziva za zaimaču
Vidi originalni članak
Grabilica za juhu, šeflja, kutlača, kaciola, šeflenka, pajić, palj, kutal, kačica, grabljača... samo su neki nazivi za isto kuhinjsko pomagalo oko kojeg se već tradicionalno vode rasprave - koja riječ je pravilna. No, možemo reći da nema prave i krive riječi, već se radi o tome da svaki kraj ima svoj naziv.
Zaimača bi bio književni oblik koji rijetki koriste - ta riječ je nastala od 'zaimati' (zahvaćati od tekućine ili sipke tvari).
Na Facebook profilu 'Teška lingvistika' pronašli smo zanimljivu ilustraciju na kojoj se lijepo vidi kako se zaimača kaže u pojedinim dijelovima Hrvatske.
Pozivamo vas da u komentar napišete kako je vi zovete.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM: