To je to što me zanima!

Kako smotati burrito, a da vam punjenje ne pada sa svih strana

Najčešća pogreška koju ljudi rade sa burritom i tortiljama, ali i sa sendvičima općenito, je što punjenje stavljaju preko cijele površine - a da bi se burrito mogao dobro saviti treba sve 'nagurati' na pola
Vidi originalni članak

Burrito je tradicionalno meksičko jelo od tortilje punjeno nadjevom koje mnogi vole raditi i posluživati, ali većina nailazi na iste probleme curenja umaka. Jednom kada budete raspoloženi za punjenje burrita, evo kako pravilno posložiti nadjev i kako saviti tortilju za potpuni užitak:

POGLEDAJTE VIDEO:

1. Na dno preko pola tortilje posložite nadjev

Najčešća pogreška koju ljudi rade sa burritom i tortiljama, ali i sa sendvičima općenito, je što punjenje stavljaju preko cijele površine - da bi se burrito mogao dobro saviti (bez da išta ispada sa strana), treba sve 'nagurati' na donju polovicu tortilje.

2. Preklopite tortilju na obje strane do pola

S obje ruke preklopite krajeve tortilje, čime ćete dobiti vertikalni oblik pravokutnika.

3. Razvaljajte dno 

S palčevima preklopite dno tijesta (preko punjenja) do sredine.

KAO NA SLICI Talijanski kuhar otkrio je trik kako najbolje poslužiti špagete

4. Preklopite krajeve

Preklopite gornje krajeve, dok s obje ruke držite dno tortilje.

5. Ostatak srolajte

Nastavite ga rolati dok nije cijeli kao valjak - i uživajte!

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 5

  • morana1 31.01.2020.

    Volim ih i često ih pripremam - mljac, mljac, mljac!

  • Judita👥 31.01.2020.

    Fino 😉

  • Lenard 31.01.2020.

    Napunim vas ja sve.

Komentiraj...
Vidi sve komentare