To je to što me zanima!

Kako očistiti roštilj: Tvrdokorne mrlje lako će očistiti nešto što skoro svi imaju kod kuće

Stručnjaci upozoravaju da se na roštilju nikako ne koristite jako abrazivna sredstva koja mogu oštetiti premaz, a mnogi za njegovo čišćenje savjetuju lagano abrazivnu sodu bikarbonu pomiješanu s vodom u pastu
Vidi originalni članak

Nakon pečenja je dobro što prije sastrugati ostatke hrane dok je roštilj još topao, a za to je najbolje koristiti četku specijaliziranu za čišćenje roštilja. Kad se rešetke ohlade, možete početi s čišćenjem.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Različiti roštilji mogu zahtijevati različite metode čišćenja pa prije nego što krenete čistiti svoj roštilj u uputama proizvođača provjerite zahtjeva li kakav poseban tretman.

POČINJE SEZONA Udahnite novi život drvenoj terasi: Očistite je, ali i obojite

Preporuka stručnjaka je da ne koristite jako abrazivna sredstva koja mogu oštetiti premaz, a mnogi za čišćenje roštilja savjetuju lagano abrazivnu sodu bikarbonu pomiješanu s vodom u pastu. Nanesite je na roštilj, a potom dobro isperite cijelu površinu roštilja i prebrišite krpom od mikrovlakana, kako biste spriječili nastanak tragova od vode.

Roštilj možete očistiti i tako da mu dijelove natopite u vrućoj vodi s tekućinom za pranje posuđa i tako ih ostavite neko vrijeme. Nakon toga dijelove izvadite i istrljajte žičanom spužvicom, ali pazite da to radite pažljivo. Očistite sve dijelove i dobro osušite krpom ili na zraku, piše Express.

JEDNOSTAVNE UPUTE Kako očistiti staklenu ploču štednjaka? Koristite suhu krpu

POGLEDAJTE VIDEO: LUKSUZ U ŠESTINAMA OD 1.950.000

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Hellraiser 02.05.2022.

    Imam Weberov roštilj i rešetku sam čistio prvih par puta i onda odustao, sada napravim ovako, kada zapalim vatru stavim rešetku da se ugrije i izgori sve ono od prethodnog puta, nakon toga ju očistim drot kefom i spremna je da primi mesinu 🙃

  • Nap* 02.05.2022.

    Soda cisti dobro

  • 02.05.2022.

    Ako se očisti nakon svakog korištenja, nema frke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare