Nakon pečenja je dobro što prije sastrugati ostatke hrane dok je roštilj još topao, a za to je najbolje koristiti četku specijaliziranu za čišćenje roštilja. Kad se rešetke ohlade, možete početi s čišćenjem.
POGLEDAJTE VIDEO:
Različiti roštilji mogu zahtijevati različite metode čišćenja pa prije nego što krenete čistiti svoj roštilj u uputama proizvođača provjerite zahtjeva li kakav poseban tretman.
Preporuka stručnjaka je da ne koristite jako abrazivna sredstva koja mogu oštetiti premaz, a mnogi za čišćenje roštilja savjetuju lagano abrazivnu sodu bikarbonu pomiješanu s vodom u pastu. Nanesite je na roštilj, a potom dobro isperite cijelu površinu roštilja i prebrišite krpom od mikrovlakana, kako biste spriječili nastanak tragova od vode.
Roštilj možete očistiti i tako da mu dijelove natopite u vrućoj vodi s tekućinom za pranje posuđa i tako ih ostavite neko vrijeme. Nakon toga dijelove izvadite i istrljajte žičanom spužvicom, ali pazite da to radite pažljivo. Očistite sve dijelove i dobro osušite krpom ili na zraku, piše Express.
POGLEDAJTE VIDEO: LUKSUZ U ŠESTINAMA OD 1.950.000€