To je to što me zanima!

Kako najlakše ispeći kestene kod kuće - u pećnici ili na tavi

Kod pripreme u pećnici kestene prerežite, a potom ih poškropite vodom. Pećnica neka bude zagrijana na najjače, a bilo bi savršeno da imate protvan s rupicama
Vidi originalni članak

Za početak, najvažnije je odabrati vrhunske plodove. Prilikom kupovine, obratite pažnju na izgled ljuske. Kesteni bi trebali biti glatki i tvrdi, sjajne smeđe boje. Izaberite one koji su teški i nemaju praznog prostora između ljuske i mesa. Dakle, najbolji su oni krupniji i mesnatiji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Izbjegavajte naborane kestene i one s rupicama – to je znak da imaju crve. Također izbjegavajte kestene koji su pakirani u zatvorenim plastičnim vrećicama. Kupujte samo one koji se prodaju u mrežastim ili papirnatim vrećicama.

PRIPREMITE GA KAO CHEF Kulinarski trikovi za savršeno kuhano, pečeno ili pohano meso

Na ploči štednjaka

Ako se odlučite peći kestene na ploči štednjaka, tada bi bilo dobro da nabavite tavu s rupicama, ali ako je nemate, poslužit će i klasična. Najprije im zarežite koru u križ, a nakon stavljanja u tavu ih pokrijte i povremeno protresite. Kora će se rastvoriti, a kesteni će dobiti boju.  

U pećnici

Kod pripreme u pećnici kestene prerežite, potom ih poškropite vodom. Pećnica neka bude zagrijana na najjače, a bilo bi savršeno da imate protvan s rupicama. 

Većim kestenima bit će potrebno oko 20 do 25 minuta pečenja, a manjim samo 10 do 15 minuta. Ako primijetite da su kesteni još uvijek nedovoljno pečeni nakon vađenja iz pećnice, slobodno ih vratite u pećnicu na još nekoliko minuta, samo pripazite da ih ne prepečete.

IMALE SU RJEŠENJE ZA SVE Kućanski trikovi koje je svaka domaćica znala 1937. godine, a itekako su korisni i danas

Ako su kesteni u potpunosti pocrnili, vjerojatno ste ih prepekli. Najbolje bi bilo da svakih nekoliko minuta zavirite u pećnicu i provjerite stanje. 

Želite li da se kestenje nakon pečenja lakše i brže guli, stavite ih vruće u vlažnu krpu i ostavite da stoje nekoliko minuta. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • P S l H O G I N E K O L O G 05.10.2024.

    Napisali se ono što svi već znaju 🙄

Komentiraj...
Vidi sve komentare