To je to što me zanima!

Kako kuhate rižu? Ovaj trik će pomoći da brže bude gotova, a jednako savršena i pahuljasta

Kuhanje počnite stavljanjem riže u zdjelu i ispiranjem vodom. To biste uvijek trebali raditi, a ako ponovite postupak tri puta dok voda ne postane bistra, to će vam puno pomoći
Vidi originalni članak

Riža je glavni prilog u mnogim kućanstvima, ali često mnogi odustaju od kuhanja jer to može trajati dobrih 25 minuta. Međutim, sada je jedan kuhar otkrio kako je skuhat puno brže, a da ona ispadne savršena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U videu, koji je pogledan više od 735.000 puta, govori da rižu možete skuhati za samo 15 minuta.

- Ovo je riža koja štedi energiju - skratimo vrijeme kuhanja za jednu trećinu - kaže Tristan.

Kuhanje počnite stavljanjem riže u zdjelu i ispiranjem vodom. Dodao je kako biste to uvijek trebali raditi, a ako ponovite postupak tri puta dok voda ne postane bistra, to će vam puno pomoći.

@chef_tristan_welch Let’s save energy by not following the instructions! Cut a third of the energy used by following this simple tip. ➡️➡️➡️ Right this way for perfectly cooked rice - every time! 🍚 #savingenergy #costofliving #energysaving #cookingrice #rubbishcooksathome #rubbishcooks #foodtok #recipeideas #savvycooking #foodwaste #fyp #foryou #foryoupage #viral #scrappycooking #foodwastewarriors #sustainability #doitwothtiktok ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

- To je zato što to pomaže u uklanjanju škrobne prašine, koja uzrokuje da riža postane ljepljiva.Rižu zatim stavite na štednjak i prelijte vodom. Provjerite je li voda malo iznad riže. Kad voda počne ključati, možete smanjiti toplinu na najnižu moguću, a zatim pažljivo stavite kuhinjsku krpu ispod poklopca posude. Ostavite da se kuha još 10 minuta. Kada je sve gotovo, riža bi trebala biti pahuljasta - zaključio je.

Mnogi su mu zahvalili na ovom triku, prenosi Daily Star.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • HeIIraiser_346 06.02.2023.

    Gdje su našli ovako iritantnog lika...

  • Big punisher 06.02.2023.

    Zakuhaš rižu, baciš vodu nakon 2 minute vrenja, staviš novu i nema lijepljenja.

  • STorm5 06.02.2023.

    Kuhar pojma nema. Ako se kuha riza kao prilog onda moze bit i "suha", ako se rafi rizot skrob je bitan uz ostale sastojke, naravno, jer rizot mora biti kremast ili u suprotnom nije dobar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare