Realno, tko ima vremena i volje kuhati obilne ručkove ili večere nakon posla? Većinu vremena lakše je samo ubaciti smrznuti obrok u mikrovalnu pećnicu, ali pri tome treba paziti da se hrana ravnomjerno zagrije.
POGLEDAJTE VIDEO:
Mikrovalovi su, naime, efektivni za zagrijavanje hrane, ali ne zagrijavaju jednomjerno sve. To je zato što su molekule vode koje se nalaze u smrznutoj hrani imobilizirane kristalićima leda, što ne dozvoljava da se toplina jednako distribuira po obroku. Zbog toga neki dijelovi ostaju hladni, a njima se mogu nalaziti bakterije, što onda može dovesti i do trovanja hranom.
Kako biste to izbjegli i kako biste osigurali da se hrana jednako zagrije, bitno je na pola zagrijavanja zaustaviti mikrovalnu te sve dobro promiješati ili velike komade okrenuti. Američko ministarstvo poljoprivrede također preporučuje zagrijavanje hrane u mikrovalnoj pećnici dok ne dosegne najmanje 74 stupnjeva u cijelom jelu, piše Eat this.