Jabuke nastavljaju sazrijevati i nakon što su ubrane ili kupljene, posebno kada se ostave na sobnoj temperaturi. Ako želite da traju što duže, uzmite one koje nisu potpuno zrele. Pripazite na čvrstoću i izbjegavajte jabuke s mekim točkama.
POGLEDAJTE VIDEO:
Kad jabuke sazrijevaju, proizvode etilen, plin koji može uzrokovati prerano sazrijevanje drugih proizvoda u blizini. Zato je najbolje držati voće koje proizvodi etilen odvojeno od povrća osjetljivog na etilen, poput brokule i cvjetače.
Jabuke će duže trajati u frižideru
Najbolji način da jabuke održite svježima je da ih pohranite u ladicu hladnjaka u posebnim plastičnim vrećicama. Alternativno, možete staviti vlažan ručnik na vrh kako biste im pomogli da zadrže vlažnost.
Za dugotrajnu pohranu jabuke zamotajte odvojeno
Ima neke istine u izreci: 'Jedna loša jabuka pokvari cijelu hrpu.' Zamatanje jabuka pojedinačno kada ih spremate u hladnjak ili na neko drugo hladno, tamno mjesto je korisno jer pokvarena jabuka može uzrokovati brže propadanje drugih, piše Insider.
POSJETILI SMO KUĆU POPULARNE YOUTUBERICE: