To je to što me zanima!

Kako čuvati i spremati rajčice da uvijek jedete najukusniji plod

Zrelije rajčice će težiti više kad ih stavite na dlan. Također, bolja opcija je kupovati one manje jer veće mogu biti pune vode i sjemenki. Ako nije zrela, ostavite je na pultu dok ne sazri, a zatim je stavite u hladnjak
Vidi originalni članak

Rajčice bi trebale biti na temperaturi od 12 do 20°C, toplije od hladnjaka, ali hladnije od sobne temperature, posebno ljeti. Hlađenjem se zaustavlja proces zrenja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako je rajčica već zrela, možete usporiti proces kvarenja i održati je svježom tako da je stavite u hladnjak - neki izvori kažu da rajčica može ostati dobra u hladnjaku i do dva tjedna.

Ako nije zrela, ostavite je na pultu dok ne sazri, a zatim je stavite u hladnjak. Kako god da ih pohranite, ostavite rajčice da se ugriju na sobnoj temperaturu prije jela za najbolji okus.

AKO STE SE PITALI Rajčice iz dućana vam nemaju okus? Otkrili su razlog iza toga

Ako kupujete rajčice, one zrelije će težiti više kad ih stavite na dlan. Također, bolja opcija je kupovati one manje jer veće mogu biti pune vode i sjemenki. Ipak, veće su bolje za kuhanje. Lakše im se izvadi jezgra i skine kožica. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • boing707 27.06.2023.

    Gmo rajčica je bezukusna ma gdje je držali, najbolja je u kanti za smeće.

  • Piver 27.06.2023.

    paradajz 😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare