To je to što me zanima!

Kakav okus ima kobra? Put kroz egzotična jela Vijetnama

Prvo ćete dobiti svježe iscijeđenu krv koju morate popiti, zatim slijedi srce koje stavljaju u rakiju, a potom se kao predjelo poslužuje pečena zmijska koža
Vidi originalni članak

Iako smo prilikom putovanja u Vijetnam bili vrlo hrabri i odlučni da ćemo probati zmiju na ovakav način, ta hrabrost je na licu mjesta ubrzo splasnula. 

Običaj pripremanja zmije je sljedeći, prvo odaberete živu zmiju, platite i dobijete ju cijelu, ništa se ne baca. Prvo ćete dobiti svježe iscijeđenu krv koju morate popiti, to vam je "ajmo reći" aperitiv. Zatim slijedi srce koje stavljaju u neku rakiju, koju također morate popiti zajedno sa srcem koje još pulsira i to, navodno, osjetite u sebi. Kao predjelo poslužit će vam pečenu zmijsku kožu, a zatim idu sljedovi ostatka zmije pripremljeni na razne načine.

Putoholičari.com

Kako smo ipak željeli probati zmiju, odlučili smo se za gotovo jelo u lokalnom "restaču". Objašnjavamo gazdi da želimo probati zmiju, ali da je ne želimo vidjeti živu i da ne želimo vidjeti kako je ubijaju, niti želim krvi, niti srce. Uskoro dobivamo tanjur pun komadića kobrinog mesa, iako narezani i iako izmiješani s povrćem, ne možeš ne primijetiti da je to zmija.

Putoholičari.com

Jelo je bilo toliko ljuto i začinjeno da zmija uopće nije nikakav problem, osim što se moraš boriti sa njom i žvakati je i žvakati jer je meso jako žilavo.

Najpoznatije mjesto u Vijetnamu gdje možete probati zmiju je naselje Le Mat nedaleko od Hanoi-a čiji su stanovnici poznati po uzgoju zmija.

Putoholičari.com

Putoholičari.com

Članak je preuzet s portala Putoholičari.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • kokaza5 20.02.2015.

    Neću, hvala. grrrrr

  • LebronPetrovic 31.01.2015.

    Meni je bolja bjelouška sa Torom ! Pončo ne !

  • Triggalink 27.01.2015.

    Sirovo ne preferiram, a pržena kobra je sigurno puno bolj nego ( recimo ) kelj......

Komentiraj...
Vidi sve komentare