Priprema:
Grožđice namočite u rumu barem pola sata (ako želite jelo bez alkohola, možete ih namočiti i u vodi). Žumanjak, vanilin šećer, sol i šećer pjenasto izmiksajte te postupno dodajte brašno i mlijeko. Dodajte rastopljeni maslac, izmiksajte snijeg od bjelanjka i oprezno ga umiješajte u prethodno napravljenu smjesu. Na kraju dodajte i grožđice. U tavi rastopite malo maslaca i stavite smjesu debljine oko 1 cm. Kad dobije zlatnosmeđu boju, okrenite pa opet zapecite i raskomadajte. Servirajte s pekmezom od bobičastog voća i pospite šećerom u prahu.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
grožđice 100 g, rum 5 žličica, žumanjak 5 kom, vanilin šećer 1 kom, šećer kristal 1 žlica, sol 1 prstohvat, brašno 250 g, mlijeko 500 ml, maslac 50 g, bjelanjak 6 kom, šećer u prahu 4 žličica
Broj osoba: 4
Priprema: 35 minuta