broj osoba: 3
priprema: 60 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
6 krušaka oguljenih i narezanih, 120 g smeđeg šećera, 1/2 ocijeđenog limuna, 100 g glatkog brašna, 50 g blanširanih badema, 75 g šećera, 75 g maslaca, 1/2 žličice mljevenog đumbira, 1/2 žličice cimeta, prstohvat mljevenih klinčića, prstohvat morske soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Kruške nasjeckajte i dodajte u tavu sa šećerom i limunovim sokom. Stavite na štednjak i dinstajte ih 5-10 minuta ili dok se šećer ne otopi, a kruška ne počne omekšavati. U međuvremenu napravite mrvičasti preljev. Dodajte sve sastojke u blender i usitnite ih. Alternativno, stavite šećer i brašno u veliku posudu i promiješajte. Potom dodajte malo maslaca i umiješajte ga u smjesu s brašnom. Miješajte sve dok smjesa ne postane slična krušnim mrvicama. Pripremljene kruške stavite u kalup za pečenje, a po vrhu pospite mrvičasti preljev u ravnomjernom sloju. Pecite 30 minuta dok ne bude lijepe zlatno-smeđe boje. Poslužite toplo, uz tučeno slatko vrhnje ili sladoledom od vanilije.
POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU KUHARSKOG SERIJALA 'LEĐA O LEĐA':