To je to što me zanima!

Kada vam se jede nešto slatko: Ukusan crumble s kruškama

Ovaj desert pun je različitih tekstura, a okusom će oduševiti sve koji ga probaju. Iskoristite sezonske namirnice i napravite ovu poslasticu za svoje ukućane
Vidi originalni članak

broj osoba: 3

priprema: 60 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

6 krušaka oguljenih i narezanih, 120 g smeđeg šećera, 1/2 ocijeđenog limuna, 100 g glatkog brašna, 50 g blanširanih badema, 75 g šećera, 75 g maslaca, 1/2 žličice mljevenog đumbira, 1/2 žličice cimeta, prstohvat mljevenih klinčića, prstohvat morske soli

RECEPT DANA Za zahtjevna nepca: Lungić u orašastim plodovima s batatom

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Kruške nasjeckajte i dodajte u tavu sa šećerom i limunovim sokom. Stavite na štednjak i dinstajte ih 5-10 minuta ili dok se šećer ne otopi, a kruška ne počne omekšavati. U međuvremenu napravite mrvičasti preljev. Dodajte sve sastojke u blender i usitnite ih. Alternativno, stavite šećer i brašno u veliku posudu i promiješajte. Potom dodajte malo maslaca i umiješajte ga u smjesu s brašnom. Miješajte sve dok smjesa ne postane slična krušnim mrvicama. Pripremljene kruške stavite u kalup za pečenje, a po vrhu pospite mrvičasti preljev u ravnomjernom sloju. Pecite 30 minuta dok ne bude lijepe zlatno-smeđe boje. Poslužite toplo, uz tučeno slatko vrhnje ili sladoledom od vanilije.

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU KUHARSKOG SERIJALA 'LEĐA O LEĐA':

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare