broj osoba: 4
priprema: 20 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
475 ml mlijeka (može biljnog), 1/8 žličice soli, 20 g kakaa u prahu, 60 g šećera, 120 ml mlijeka, 3 žlice kukuruznog škroba, 100 g nasjeckane čokolade, 3/4 žličice ekstrakta vanilije
Priprema:
Zagrijte 475 ml mlijeka u lončiću sa solju, kakaom u prahu i zaslađivačem po izboru. U međuvremenu umutite kukuruzni škrob i 120 ml mlijeka u maloj posudi dok se ne otopi. Kad se mlijeko zagrije, dodajte smjesu kukuruznog škroba i mlijeka te pričekajte da zakipi. Nakon ključanja neprestano miješajte dvije minute. Spustite temperaturu, pričekajte još minutu, a zatim maknite s vatre. Zatim umiješajte ekstrakt vanilije i razmrvljenu čokoladu da se otopi. Pričekajte da se ohladi, a zatim ga prebacite u hladnjak. Što ga dulje ostavite stajati, to će biti gušći. Najbolje bi ga bilo konzumirati nakon nekoliko sati. Poslužite samog ili ukrasite po želji s voćem.