To je to što me zanima!

Kada se želite pokazati: Fina i sočna piletina à la Wellington

Lisnato tijesto razvaljajte na tanko i izrežite na četiri kvadrata veličine cca 20 x 25 cm. Na sredinu tijesta rasporedite onoliko smjese koliko su velika prsa. Na korabicu stavite pileća prsa, a rubove tijesta premažite jajem
Vidi originalni članak

Priprema:

Pileća prsa posušite papirom te ih na vrućem maslacu kratko popržite s obje strane. Posolite, popaprite i ostavite da se ohlade. U međuvremenu korabicu narežite na tanke trakice, dodajte nasjeckani vlasac i naribanu limunovu koricu. Sve zajedno pomiješajte s mascarponeom te začinite prema ukusu. Lisnato tijesto razvaljajte na tanko i izrežite na četiri kvadrata veličine cca 20 x 25 cm. Na sredinu tijesta rasporedite onoliko smjese koliko su velika prsa. Na korabicu stavite pileća prsa, a rubove tijesta premažite umućenim jajem. Preklopite, pritisnite da se krajevi tijesta čvrsto spoje. Stavite ih na papir za pečenje i premažite preostalim jajem. Pecite 20-25 minuta u pećnici ugrijanoj na 220 stupnjeva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

četiri komada pilećih prsa, maslac, 500 g lisnatog tijesta, 200 g korabica, limun, vezica svježeg vlasca, četiri žlice mascarponea, jedno jaje, sol, svježe mljeveni crni papar

SAVRŠENO HRSKAVI Recept moje svekrve: Napravite najbolje pečene krumpire ikad!

Broj osoba: 4

Priprema: 50 minuta

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare