broj osoba: 6
priprema: 45 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
500 g krumpira, luk, 100 g slanine, mrkva, 2 žlice maslaca sa začinskim biljem, žlica koncentrata rajčice, 2 žlice senfa, 4 žlice tekućeg meda, limenka pelata, 400 ml povrtnog temeljca, po 250 g bijelog i crvenoga graha, sol, papar
Priprema:
Krumpir temeljito operite i kuhajte s korom 20-25 minuta. Ocijedite i ostavite da se malo ohladi te ga ogulite. Potom ga narežite na ploške. Luk i mrkvu sitno nasjeckajte, a slaninu narežite na kockice. Sve propirjajte na biljnom ulju pa dodajte koncentrat rajčice, zatim smanjite vatru te umiješajte senf i med. Rajčice iz limenke nasjeckajte pa dodajte u lonac sa slaninom. Sve još jednom zakuhajte i poklopljeno kuhajte na srednje jakoj vatri 15-ak minuta. Grah iz limenke ocijedite. Dodajte varivu, kao i krumpir. Posolite i popaprite prema ukusu.