To je to što me zanima!

Kad ste zadnji put pojeli griz? Tu je odličan recept s medom, orasima, bananom i limunom

Griz je mnogima obilježio djetinjstvo, posebno onaj obilato posut čokoladnim mrvicama. No, postoje razne kombinacije kako ga jesti, a ova je toliko ukusna da može poslužiti kao super desert za gurmane
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 80 g griza
  • 150 g šećera
  • 750 ml mlijeka
  • 1 jaje 
  • 1 vanilin šećer
  • 2 velike banane 
  • 50 g oraha (mogu i lješnjaci)
  • 50 g meda
  • 100 g grožđica
  • pola žličice soka od limuna

Priprema:

U mlijeko dodajte šećer, vanilin šećer i jaje te dobro promiješajte. Potom ubacite griz i stavite kuhati, no pripazite da je temperatura umjerena kako ne bi izgorio. Kuhajte oko 10 minuta dok smjesa ne postane dovoljno gusta. Na kraju poklopite i ostavite pet minuta da se malo ohladi.

RECEPT Ideja za večeru: Pečeni krumpir s parmezanom - za prste polizati

Grožđice potopite u vodi 15-ak minuta prije nego ih dodate u griz. Banane narežite na kolutiće, a orahe sameljite pa preko toga sipajte limunov sok i med. Lagano promiješajte.

U posudice za serviranje stavite sloj griza pa sloj slatke smjese. Potom opet griz i na kraju na vrh malo slatke smjese. Po želji za dekoraciju možete dodati komadiće oraha ili lješnjaka, kakao prah ili naribane čokolade, prenosi portal Stvar ukusa.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare